Wat is de Somnodent?

De Somnodent is een van de MRA's (mandibulair repositie apparaat) welke in het Silent Centrum wordt aangemeten. De Somnodent bestaat uit een plaat in de boven- en onderkaak, van kunststof met een zachte binnenlaag. Door het vleugelverbindingsgedeelte wordt de onderkaak naar voren verplaatst waardoor de luchtweg open blijft tijdens de slaap. 

De Somnodent is een stevig uitgevoerde MRA met een zachte binnenlaag en een uitstekend apparaat voor klemmers of knarsers. Het voordeel van de Somnodent is dat hij goed aanpasbaar is, zowel door de tandarts als door het Tandtechnisch lab. Voor meer informatie over de Somnondent ga naar www.apneupagina.nl

Is de Somnodent voor u geschikt?

Om te beoordelen waardoor bij u het snurken ontstaat en of er eventuele ademstops zijn, dient er eerst een slaapregistratie plaats te vinden. Tijdens dit slaaponderzoek, uitgevoerd in een slaapcentrum, kan vrij precies beoordeeld worden of de Somnodent voor u geschikt is. 

Aanzienlijke zwaarlijvigheid of zwaar alcoholgebruik beperken de functie van de Somnodent

De Somnodent kan niet bevestigd worden in een volledig tandenloze mond. Als er sprake is van alleen een tandenloze bovenkaak of een prothese op implantaten dan is er vaak een oplossing mogelijk. De tandarts van het Silent Centrum kan dit voor u beoordelen.


IMG_0610
IMG_0612

Contact

Silent centrum
Beethovenrode 41
2717 AP Zoetermeer

079-3517743
info@tp-beethovenrode.nl